آموزش تهیه حلیم نذری

حلیم نذری

حلیم یکی از غذاهای ایرانی است که مردم کشور ما در مناسبت هایی مثل ماه مبارک رمضان و ماه محرم به عنوان نذر آن را درست میکنند.

مواد لازم برای تهیه حلیم برای 4 نفر است و برای تهیه حلیم نذری باید همین نسبت اندازه ها را در میزان بیشتر رعایت کرد :

مواد لازم برای تهیه حلیم:

گندم  400 گرم

 گوشت  400 گرم

 پیاز متوسط  1 عدد

 زردچوبه  نصف قاشق چایخوری

نمک 1 قاشق چایخوری

روغن یا کره به مقدار لازم

شکر و دارچین به مقدار لازم

آب 10 لیوان

طرز تهیه و آماده کردن گندم برای حلیم:

بیشتر برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده می کنند اما اگر گندم پوست کنده در دسترس ندارید می توانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آن را از یک آبکش رد کنید تا پوست های آن کاملا گرفته شود.

طرز تهیه حلیم نذری:

ابتدا گندم را 5 تا 7 ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود، به این صورت مدت طبخ کاهش می یابد.

گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید، پیاز را پوست کرده و به 4 قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آن را خوب خرد یا رشته رشته کنید.

گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم به قدری بپزید که نرم شود و دانه های آن به طور کامل له شوند، دقت کنید ته نگیرد ، هر از چند دقیقه ای آن را هم بزنید، اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.

توجه کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره نرم شوند، اگر گندم با پوست مصرف کرده اید حالا باید پوست آن را با کمک یک آبکش جدا کنید، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.

پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید، البته بعضی ها حلیم را با نمک و ابلیمو نیز مصرف می کنند که می توان بنابر سلیقه و عادت غذایی هر شخص حلیم را تزئین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *